Wanneer je op dieet gaat is het natuurlijk belangrijk om dit te combineren met een sport. Op deze manier kun je op een efficiënte manier calorieën verbranden. Bepaalde soort trainingen zijn toch af te raden, zoals bijvoorbeeld: krachttraining. Hierbij zorg je er juist voor dat je spieren breder worden en dat is niet de bedoeling. Daarom hebben wij sportoefeningen verzameld die jou wel effectief kunnen helpen bij het afvallen!

Cardiofitness
Bij cardiofitness kun je denken aan onder andere: lopen op een loopband, fitness fiets, en meer! Hierbij raden wij je ook aan om lekker muziek te luisteren, want dan beweeg je meestal sneller mee. Naast dat cardio goed is voor afvallen heeft het ook andere voordelen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld conditie opbouw, doordat je constant aan het bewegen bent.

Boksen
Je zou het misschien niet denken, maar ook boksen kan ontzettend veel helpen met afvallen. Vele mensen hebben namelijk de misvatting dat je tijdens het boksen alleen je armen traint. Dit is zeker niet waar! De kracht komt juist vanuit je hele lichaam en hierdoor verbrand je dus meer calorieën!

Hardlopen
Dit is de laatste manier waarvan je misschien niet denkt dat het effectief is, maar dat is het zeker wel! Het ligt meer aan de manier waarop je hardloopt. Als je alleen maar als het ware aan het “joggen” bent dan is dit inderdaad niet genoeg. Daarom moet je tijdens het hardlopen variëren met, bijvoorbeeld een heuvel. Je lichaam heeft hier meer energie voor nodig, waardoor je uiteindelijk sneller door zal afvallen! 

Dit waren alweer de top 3 sporten die je zeker moet doen tijden je dieet. In combinatie met een goede voeding zal je al snel resultaat zien! Wij wensen je alvast veel succes! Wil jij nog meer sport inspiratie op doen? Lees dan ook zeker onze andere blogs door!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *