De sportieve stadsfiets: ideaal voor de kortere afstanden

0
Sportinspiratie

De diversiteit in het aanbod van verschillende soorten fietsen blijft maar stijgen. Voornamelijk in ons kikkerlandje, waar fietsen bijna een deel uitmaakt van onze cultuur. Hierdoor is er voor vrijwel iedereen en voor iedere gelegenheid een geschikte fiets te vinden op de markt. In dit artikel wordt de sportieve sportfiets besproken. Hoe ziet deze eruit? Wat zijn de voordelen van een stadsfiets? En is het misschien wel een geschikte fiets voor jou?

Wat is een stadsfiets?

De stadsfiets staat bekend om zijn stevigheid. Hij is ontworpen om tegen een stootje te kunnen vanwege de geschiktheid voor dagelijks gebruik. Zo is de fiets voorzien van een sterk stalen frame. Dit maakt de stadsfiets wel aanzienlijk zwaarder dan de gemiddelde fiets. Het gewicht van de stadsfiets ligt al gauw tussen de 18 en 22 kilo. Verder ziet de fiets er vrij degelijk uit, zonder al teveel poespas dus. 

Voor wie is de stadsfiets geschikt?

Zoals in de titel al kenbaar werd gemaakt, is de stadsfiets uitermate geschikt voor kortere afstanden en dus dagelijks gebruik. Om deze reden hebben een groot aantal Nederlanders ook al een stadsfiets in bezit. Het is de perfecte fiets voor je werk om de hoek, om de boodschappen te gaan doen, naar school te fietsen of om mee op bezoek te gaan bij vrienden een aantal straten verderop. 

Minimaal onderhoud 

Een van de vele voordelen van de stadsfiets is het eenvoudige onderhoud van de fiets. De stadsfiets beschikt over een dichte kettingkast, waardoor de ketting goed beschermd wordt. Zoals al eerder duidelijk werd is de fiets erg robuust en gemaakt om tegen een stootje te kunnen. Je hoeft dus niet bang te zijn om vaak bij de fietsenmaker langs te hoeven.

De sportieve stadsfiets

De sportieve stadsfiets is een iets uitgebreidere versie van de standaard stadsfiets. Zo bezit de sportieve stadsfiets over een hoog aantal derailleurversnellingen, krachtige remmen en in de meeste gevallen ook nog voorvork vering. Er zijn veel verschillende modellen van de sportieve stadsfiets op de fietsmarkt te vinden. Kijk zeker even naar het sportieve stadsfiets aanbod van Matrabike. Zij bezitten een ruim en gevarieerd aanbod zodat er voor iedereen een geschikte fiets tussen zit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *