Paardrijden is de ideale sport voor mensen die van dieren houden en graag wat extra willen bewegen. Paardrijden is natuurlijk niet alleen op het paard zitten en rijden maar ook het verzorgen komt er nog eens bij kijken! Paardrijden wordt dan ook wel eens onderschat want het verzorgen is ook zeker geen pretje (stallen uitmesten bijvoorbeeld). Daarnaast is het belangrijk dat je begrijpt hoe paarden in elkaar steken en hoe je met de dieren om moet gaan. De echte basis van paardrijden is de band tussen mens en dier. Paardrijden begint namelijk met de harmonie tussen jou en je dier. 

Paardrijden moet je eigenlijk zo zien. Het is jouw dier en die heeft beweging nodig maar ook liefde en verzorging. Helemaal als je graag je eigen pony of paard wil is het belangrijk om je hier goed bewust van te zijn. Het verzorgen en onderhouden van een paard kost meer tijd dan het rijden en wordt ook vaak als “minder leuk” ervaren. Het verzorgen van een paard houd in het paard borstelen en schoonmaken, de stal uitmesten en het voeren. Paardrijden is dus een vrij intensieve hobby die veel tijd maar ook geld kost. Denk aan alle materialen die je moet aanschaffen voor je paard ( hoofdstel, zadel, zadeldekje, pees en kogelbeschermers, dekens, halsters, borstels) en vergeet dan ook niet je eigen paardrij kleren zoals laarzen, sokken, broeken en een cap. Paardrijden is dus zeker niet niks en ook niet voor iedereen weggelegd. 

De uitdaging in het paardrijden zit hem dan vooral in het samenwerken tussen jou en je paard. Paardrijden is dan ook voor echte avonturiers die van een uitdaging houden en een groot hart hebben voor dieren. Daarnaast heb je een goede conditie nodig en veel doorzettingsvermogen en geduld, paarden zijn immers ook maar gewoon dieren het is daarom belangrijk om ze goed te begeleiden en te sturen en niet te onderdrukken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *