Stressvermindering door sporten

Er zijn vele manieren waarop je stress kunt verminderen. Denk maar eens aan een massage of een goed gesprek met iemand. Ook sporten kan helpen met stressvermindering en het is ook nog eens goed voor je lichaam! In deze blog hebben wij de beste sporten verzameld, zodat je meer rust in je hoofd krijgt!

Yoga
Door yoga kun jij je volledig ontspannen! Bij deze sport hoef je namelijk nergens over na te denken terwijl dat, bijvoorbeeld bij voetbal wel het geval is. Je maakt bewegingen die goed zijn voor je lichaam, waardoor je spierspanning loslaat. Dit zorgt er weer voor dat je goed in je vel zit en weer met een relaxed gevoel de dag kan eindigen (of juist starten).

Zwemmen
Vele mensen zijn het ermee eens dat zwemmen een ontzettend leuke activiteit is om te doen, maar het is ook super goed voor je mentale en fysieke gezondheid! In het water krijg je als het ware een “lichter gevoel” waardoor je lichaam lekker ontspannen is. Daarnaast krijg je door de bewegingen die je maakt ook meer energie. Zo voel jij je niet meer vermoeid en kan je weer tegen de dag aan!

Wandelen
Wandelen is niet perse een “sport”, maar je bent wel lekker aan het bewegen. Daarnaast kan dit erg rustgevend zijn voor je hersenen. Wij raden je daarnaast sterk aan om dit op een rustige plek te doen, zoals in een bos. Zo heb je geen last van externe ruis. Door te wandelen wordt het stress hormoon genaamd “corsitol” uit je lichaam verwijderd. Ook gaat er meer zuurstof naar je hersenen, waardoor je positieve hersencellen aanmaakt. Wandelen is zeker ideaal wanneer je in een drukke periode zit! 

Dit waren alweer de beste sporten waarmee jij jezelf weer rustig kan houden! Wij zijn erg benieuwd of deze blog voor jou heeft geholpen. Laat daarom zeker een reactie achter in de comments! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *